De vereniging

Watersportvereniging bruist van energie

Watersportvereniging “St. Nicolaasga” is 19 maart 1969 opgericht door een aantal watersporters uit Sint Nicolaasga. De bedoeling was om dichter bij huis meer mogelijkheden te hebben voor de watersport. Mede door de enthousiaste inzet van de leden is de vereniging nu uitgegroeid tot een grote vereniging met een ruime, goed geoutilleerde eigen haven en havenmeesters in vaste dienst. De tarieven zijn door deze inzet relatief laag gebleven. Er is een actief verenigingsleven en er zijn een tweetal enthousiaste commissies en een eigen Shantykoor:

  • De Zeilcommissie
  • De Evenementencommissie
  • Het Shantykoor “De Headammers”

De haven is gelegen tussen het Tjeukemeer en De Grote Brekken. Vanaf het Tjeukemeer is de maximale masthoogte 11,5 m (brug A6) , vanaf De Grote Brekken 12,5 m. De max. diepgang is 1,50 m. Er is een eigentijds toiletgebouw, ook geschikt voor mindervaliden, elektriciteit op de steigers, water en diesel zijn verkrijgbaar en er is een vuilwaterinname station. Schepen tot 16 ton kunnen op de wal overwinteren en er zijn werkruimtes om aan de boot te kunnen klussen.

Ons clubblad

Via het verenigingsblad “HET KOMPAS”  en via onze digitale nieuwsbrief worden de leden geïnformeerd en op de hoogte gehouden de diverse activiteiten zoals: opening vaarseizoen, himmeldei, zeillessen, barbecue, kerstspel, diverse lezingen en cursussen.

Watersportvereniging St.Nicolaasga
Westend 23
8521NP Sint Nicolaasga
Tel: 0513-431706
Vol trots aangesloten bij
© Copyright 1969 - 
2024
WSV-St Nic- Alle Rechten Voorbehouden
Techniek & ontwerp door Somar Webdesign St.Nicolaasga
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram