Denk om je snelheid!

Sommige mensen is het misschien al opgevallen dat er op een aantal plekken op het terrein verkeersborden zijn geplaatst. De borden geven aan dat de maximale snelheid 15 km/u is. De mensen die de borden afgelopen twee weken nog niet zijn opgevallen, houden zich waarschijnlijk niet aan die snelheid….

Er komen de laatste tijd vaker klachten binnen over leden die met een te hoge snelheid over het terrein rijden. Dit heeft al vele keren geleidt tot gevaarlijke situaties. Met name bij de in- en uitgangen van de parkeerterreinen gaat het vaak maar net goed of soms bijna fout.

Nu zal het in de meeste gevallen wel bij blikschade blijven maar  je moet er niet aan denken dat er opeens een kind vanachter de heg opduikt voor je auto……

De kosten voor deze borden bedroegen 500 euro. Als bestuur hebben we besloten eerst borden te plaatsen.  We gaan er natuurlijk van uit dat iedereen zich nu keurig aan de snelheid gaat houden maar mocht dit niet het geval zijn, dan zijn we genoodzaakt om verkeersdrempels te plaatsen. Dit zal weer een kostenpost geven van circa 2500 euro.

 

Budget waar we ook andere dingen van hadden kunnen doen.

Naast de snelheid op de wal komen er met het mooie weer ook vaker klachten binnen over de snelheid op het water. Hier gaat het voornamelijk om de snelle motorbootjes.

In onze haven is dit niet alleen hinderlijk vanwege de golfslag en het lawaai, maar ook gevaarlijk omdat er regelmatig zwemmers zijn die vanaf het strandje naar de overkant van de haven zwemmen.

Buiten de haven is het natuurlijk niet de bedoeling om het gas open te draaien. De  door gele tonnen afgebakende gebieden op het Tjeukemeer zijn de snelvaargebieden. Het zijn geen snel-heen-vaar-gebieden.  Omdat er nog geen verkeersdrempels voor op het water verkrijgbaar zijn, vragen we hier om een stukje begrip ,gezond verstand en samenwerking (boerenverstand leek mij nu even minder passend) En het mooie van deze oplossing is dat er geen kosten aan verbonden zijn.

Ik wens een ieder een fijne en vooral ook veilige vakantie toe.

Ronny Kuipers

Aankomende evenementen