Het laatste nieuws vanuit onze vereniging

Beste leden,

Zo vlak voor het paasweekend nog even een update vanuit het bestuur. We hebben helaas dit jaar het vaarseizoen niet feestelijk kunnen openen, maar dat weerhoud de meesten niet om de nodige voorbereidingen te treffen om klaar te zijn voor het eerst komende mooie watersportweekend. Toch zijn er ook al genoeg bikkels die de eerst tocht en overnachting er alweer erop zitten. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

We merken op de haven dat iedereen er naar uit kijkt om weer buiten te zijn, genieten van de natuur en natuurlijk ook weer onder de mensen te zijn, maar dat laatste kan nog maar heel beperkt laat dus nog even op zich wachten. Sinds 20 maart wordt er weer druk getakeld, de meesten weer in het water, sommigen moeten nog even uit het water en een enkeling komt weer boven water, wat een heel operatie teweeg bracht.

Coronamaatregelen op het terrein

Uiteraard zijn de algemene coronamaatregel van toepassing. Met name geldt dit ook tijdens de takelwerkzaamheden. Ook hier voldoende afstand houden en hooguit met z’n tweeën komen tijdens het takelen van de boot. Verder geldt dat de open lucht behorende bij camper of vaartuig gelijk gesteld wordt met de open lucht behorende bij een woning.

Toiletgebouw

Vanaf 1 april is het toiletgebouw weer geopend. Hierbij zijn de volgende coronamaatregelen van kracht.
- Algemene coronamaatregelen
- Er worden looproutes aangegeven
- Indien noodzakelijk wordt er een extra schoonmaakronde gedaan
- 1,5 meter afstand houden
- Mondkapjes verplicht
- Gasten mogen tijdens de avondklok-uren gebruik maken van sanitaire voorzieningen.
Met het om-en-om openstellen van douches, wc’s en wasgelegenheden voldoen we aan de 1,5 meter maatregel.

Parkeren winterstallingterrein

Leden die op het winterstallingterrein aan hun boot klussen worden verzocht te parkeren voor de kantine. Als de auto op het asfalt of gras naast de boot staat, kan dit hinderlijk voor de takelwerkzaamheden zijn, die in volle gang zijn. Graag jullie aandacht hiervoor.

Recreatieplan de Headammen.

We hadden bezoek van topvisser Dave Martens, die onze vissteiger wilde uitproberen. En succesvol, er werden brasems van wel 30 cm gevangen. Dit project zit in de eindfase en we zijn nu met de laatste beplanting en verharding bezig.

Brugdraaien 2.0

En tot slot nog wat brug nieuws voor de geïnteresseerden. :
Renovatie Follega brug

Nieuwe app brugbediening

Namens het bestuur van Watersportvereniging St. Nicolaasga wensen we jullie een prettig paasweekend en een mooi vaarseizoen.

Foto's: Thewes Hoekstra

Aankomende evenementen