jeugdzeillessen 2024 was een feestje

Gepubliceerd op 1 juli 2024 door WSV Sint Nicolaasga

Net als voorgaande jaren waren de jeugdzeillessen ook dit jaar weer een groot succes!

Maar liefst 38 jongens en meisjes wisten de weg naar de jachthaven weer te vinden voor een prachtige zeilweek.

Aangezien het weer op de maandag dusdanig slecht was werd besloten deze avond nuttig te besteden aan de nodige theorie.

De dagen erna waren prachtig waardoor er lekker kon worden gezeild.

Foto's afkomstig van Thewes Hoekstra & Bonne Posthuma

Dit is wat de jeugd er zelf van vond;

 

Jeugdzeilles W.S.V. Sint Nyk 2024

In de week van 10 tot en met 14 Juni hebben we zeilles gehad bij de watersportvereniging in Sint Nicolaasga. Er deden ongeveer 30 kinderen mee. Maandag zouden we voor de eerste keer in die week gaan zeilen maar vanwege het regenachtige weer hebben we binnen theorieles gehad. In het begin maakten we kennis met elkaar en gingen we in 6 groepjes allemaal opdrachten doen zoals: knopen leggen , landvast gooien , omgaan met de wind en bootkennis. Erg leerzaam! Dinsdag hadden we veel wind en begonnen de meeste kinderen in een optimist. Door de harde wind was het voor sommige kinderen best wel spannend. Er mochten ook kinderen zeilen in de Volksboot, de Topper en de Flytour. Er waren nog meer boten waar kinderen in hadden gezeild waarvan ik de naam niet meer weet. De andere dagen varieerde de wind van bijna niets tot een lekkere zeilwind. Vrijdag was de laatste dag en toen ontving iedereen een certificaat. Ook kregen we wat te drinken en een zakje chips. Ik vond het een erg leuke en leerzame week. Volgend jaar wil ik weer meedoen.

Jikke Kikstra (11 jaar)

Yess we mogen weer! Dat was mijn eerste gedachte toen we te horen kregen dat we weer gingen zeilen. Eerst dacht ik dat ik weer in onze eigen optimist ging zeilen. Omdat ik daar vaker mee zeil vond ik dit niet zo spannend een beetje saai zelfs. Dit verliep toch iets anders…
We begonnen op de eerste dag met theorie. We kregen uitleg over de boot en touwen knopen. Het gooien met de touwen om aan te leggen vond ik het leukst en het kleine roze bootje het grappigst.
Na theorie konden we eindelijk beginnen met zeilen. Nu werd het wel spannend want ik had al wat mooie snelle bootjes zien liggen waarin ik wel erg graag zou willen zeilen. Zou het me gaan lukken?
Iedereen werd keurig ingedeeld, maar ik bleef over. Toen kreeg ik te horen dat ik mocht zeilen in de topper! Dit was echt super gaaf maar ook een beetje spannend. Gelukkig ging alles best goed en heb ik weer veel bij geleerd! 
Alle instructeurs bedankt en hopelijk tot de volgende keer. 

Groetjes Robin

Terug naar berichten overzicht
Watersportvereniging St.Nicolaasga
Westend 23
8521NP Sint Nicolaasga
Tel: 0513-431706
Vol trots aangesloten bij
© Copyright 1969 - 
2024
WSV-St Nic- Alle Rechten Voorbehouden
Techniek & ontwerp door Somar Webdesign St.Nicolaasga
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram