Mededelingen vanuit het bestuur

Beste watersportleden.

Het einde van ons watersportseizoen is weer in aantocht, wat dus weer de nodige werkzaamheden met zich mee brengt. Voor de één is dit de boot uit het water voor onderhoud en de ander het winterklaar maken om in het water te overwinteren.

In beide gevallen betekend dit meer activiteiten en mensen op de haven. Daarbij zijn natuurlijk de COVID-19 maatregelen ook nog steeds op onze haven van toepassing.

Hierbij nogmaals het dringende verzoek; houdt jullie aan de basis regels, met als aanvulling op “werk zoveel mogelijk thuis”; kom met het minimale aantal personen uw werkzaamheden verrichten op ons haventerrein (maak er geen familie-uitje van). Respecteer daarbij de instructies van de havenmeesters en vrijwilligers. Ook zij moeten hun werkzaamheden onder verantwoorde omstandigheden kunnen doen. Als bestuur  verwachten we dat iedereen hiervoor begrip kan opbrengen, om zo, het toch al bijzondere seizoen, goed af te sluiten.

Tanken

Veel leden tanken voor de winter nog hun dieseltank vol, om condensvorming te voorkomen. Deze faciliteit hebben we op onze haven, maar bijt af en toe ook met de takelwerkzaamheden, met de takelplanning en op logistiek vlak (geen plaats om af te meren). Daarom het verzoek dit zoveel mogelijk op afspraak te doen, en bij voorkeur tussen 9 en 12.

Let op, de betaling vind alleen digitaal plaats!

 

De overwintering van uw boot.

Afgelopen jaren hebben we helaas veel boten zien los slaan en zelfs onderwater zien lopen. Iets wat in veel gevallen niet nodig was geweest, als de juiste maatregelen waren genomen:

  • Draai afsluiters dicht (na de nodige voorzorgsmaatregelen)
  • Zorg dat het regenwater weg kan lopen in uw open kuip.
  • Controleer dat de landvasten in goede staat zijn en passend bij uw formaat boot.
  • Kom regelmatig even langs om te inspecteren. Woont u niet in de buurt, kunt u ook een bekende vragen dit voor u te doen.

Meer tips: https://bootplus.nl/downloads/winterklaar.pdf

Voorkomen is beter dan genezen.

Met vriendelijke groeten,

Heb Bestuur van WSV St Nicolaasga.  

Aankomende evenementen