Noeste arbeid tijdens kleintje Himmeldei

Zaterdag 12 oktober hadden we de tweede editie van de kleintje-himmeldei.
Vorig jaar was het prachtig weer en kwamen er zo’n 60 man/ vrouw op de proppen.
Nu waren de weersvoorspellingen niet al te best en was het dus maar afwachten hoeveel vrijwilligers er zouden komen.
Om tien voor achten zaten er nog maar een handjevol mensen in de Kuperij maar toen een kwartiertje later het startsein werd gegeven, waren er toch maar weer 38 vrijwilligers. Een geweldige opkomst ondanks het druilerige weer.
Na een bakje koffie ging iedereen aan de slag.

Er moest wederom veel onkruid verwijderd worden uit de taluds bij de Jollenhaven en ook moesten de kantjes er weer afgelopen worden. Letterlijk natuurlijk want het gras was de tweede helft van de zomer weer een heel eind het betonnen voet/fietspad over gegroeid. Dit was eerder die week al door een trouwe vrijwilliger los gesneden met de kantjemaaier.
Speciaal voor de himmeldei hadden we een heggenschaar op accu te leen van mechanisatiebedrijf Tjitte de Wolf. Indien het apparaat voldeed aan onze eisen, zou de WSV het apparaat aan schaffen. Nou…inmiddels is de transfer rond, kan ik u melden. De nieuwe beukenplantjes langs de camperstrook zijn een stuk ingekort maar daardoor zullen de plantjes meer in de breedte gaan groeien. Althans, dat is de bedoeling. Ook het onkruid onder de de heg wist de heggenschaar wel raad mee.
Ook bij het nieuwe kraanhokje annex kantoortje en rondom de vuilwaterpomp zijn vrijwilligers behoorlijk druk bezig geweest. Hier is een vlonder gebouwd voor het kantoortje. Om de dieseltank en de vuilwaterpomp is een stuk grasveld afgegraven en hierna is dit weer aangevuld met gebroken asfalt. Hierdoor heeft dit rommelige hoekje  een stuk nettere aanblik gekregen.
Verder is, in de schuur, de zolder boven de WC’s van de Kuperij opgeruimd. Hier werden nog een paar verassende dingen aangetroffen waaronder een aantal oude bouwtekeningen.

De zolder is een stuk netter geworden maar er liggen nog steeds veel zaken die al jaren geen daglicht meer hebben gezien. En dat is niet goed zoals we deze week wel in het nieuws hebben kunnen zien….. Dus een oproep aan een ieder die spullen op die zolder heeft liggen. Kijk even of het nog de moeite waard is om het laag stof nog dikker  te laten worden en anders kan het misschien wel weg.
Door het opruimen is er zowaar ruimte ontstaan voor een heus naaiatelier. De WSV is door een gift in het bezit gekomen van een professionele naaimachine en een aantal leden kan met dit helse apparaat overweg. Voor kleine reparaties ed. aan dekkleden, zeilen en tenten kunnen we nu deze leden benaderen.

De leden van de zeilcommissie zijn bezig geweest met het winterklaar maken van de zeilbootjes en het terrein bij de zeecontainers. Dat pleintje was deze zomer een groot succes. Er werd veel gebruik van gemaakt!
1 vaste vrijwilliger is de hele morgen met een gehuurde borstelmachine aan de slag geweest. Die borstelde al het onkruid tussen de bestrating vandaan. Ook een succes. Dat gaan we ook vaker doen.
Het toiletgebouw en de Kuperij kregen nog een flinke schoonmaakbeurt.  Het toiletgebouw kan zo straks lekker fris de winterstop in.

Na de noeste arbeid was er voor ieder vrijwilliger een lekker broodje gehaktbal van onze plaatselijke groente/bakker/slager.
Blijkbaar was er heel wat te evalueren want menig vrijwilliger bleef nog even zitten.
Of blij dat ze even de druk van de knieën hadden…….
Kortom: Heel veel werk in een paar uurtjes tijd. Zo veel, dat het niet meer in een kort stukje tekst paste dat ik zou schrijven voor dit nieuwsbericht.

Excuses daarvoor en vrijwilligers, BEDANKT !

Aankomende evenementen