Politie redt Catamaranzeiler tijdens watersportdag

Het is 2 juni 2018, de watersportdag van WSV St.Nic is in volle gang. Tijdens deze watersportdag worden er tal van activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud.
Één van de activiteiten is het zeilen op een mooie snelle catamaran van één van onze leden. Leuk en spectaculair natuurlijk!

Zo kwam ook de heer J.S te S even een kijkje nemen bij deze prachtige activiteit. De heer J.S. heeft immers al jaren ervaring in het zeilen op zowel grote als kleine jachten. En ja, ook de zeilboot van het type “Catamaran” is door hem regelmatig bezeild.

Te water

J.S. kon de verleiding dan ook niet weerstaan, en klom vol goede moed op dit prachtige “spelebootje”. Een fokkenist had hij natuurlijk niet nodig, want dat “zakdoekje” kon hij zelf wel even ter hand nemen. Nu wil het toeval dat we de hele dag te maken hebben gehad met een laf windje kracht 3, maar net op het moment dat J.S. alles onder controle dacht te hebben overkwam het hem. Die ene vlaag wind (minimaal een windkracht 6) blies de boot met schipper compleet om. Het in grote getale aanwezige publiek zag deze presentatie onder hun ogen gebeuren met als gevolg een huiveringwekkend applaus.

Politie

De reeds gealarmeerde politie die net de jachthaven had verlaten spoedde zich naar het plaats delict om de onfortuinlijke schipper te redden uit het heerlijk op temperatuur zijnde water waarna de Catamaran weer professioneel overeind werd gezet.

Zo zie je maar weer: “Ook de beste schipper maakt wel eens een slippertje”.

Aankomende evenementen