RI&E commissie geïnstalleerd

Beste leden,

We vinden het bijzonder mooi dat twee vrijwilligers zijn ingegaan op de oproep in het Kompas om het bestuur te ondersteunen onze  huidige RI&E weer up-to-date te maken.  Dit zijn Hans Greveling en Anton Reinders en stellen zich graag even aan jullie voor, voor het geval jullie ze nog niet kennen.

Ik ben Hans Greveling, geboren in Heerenveen en heb mijn jeugd doorgebracht in Ooststellingwerf.  Mijn vrouw heet Iet, zij is geboren en opgegroeid in Barneveld.
We hebben samen 2 kinderen een zoon en een dochter.
Sinds 1984 zijn we lid van de Watersportvereniging Sint Nicolaasga.

Mijn beroep is hoger veiligheidskundige.
Het werk als veiligheidskundige doe ik al ruim 20 jaar.
Onze boot ligt aan de 3e steiger op ligplaats nummer 100.
Na 40 jaar met veel plezier gezeild te hebben we onze zeilboot  (een Victoire 933), deze zomer verkocht.
In de vakanties trokken we altijd verder weg. Per jaar voeren we zo’n 1500 tot 2000 mijl.
We zijn diverse keren  naar het Oostzeegebied  geweest, Denemarken,  Zuid-Zweden, Bornholm, Noord-Duitsland, Rügen, diverse Duitse Wadden Eilanden  en Helgoland.
Ook in België (Antwerpen  en diverse kustplaatsen), Noord-Frankrijk  en Engeland zijn we geweest  en niet te vergeten hebben we veel in Friesland en op andere Nederlandse wateren gevaren.
In Engeland, Ramsgate,  hebben we de fakkeloptocht van de Olympische Spelen gezien, een heel spektakel.
In September hebben we een motorboot gekocht, een Smelne Veenje Kotter.
Ook hiermee hopen we mooie tochten te kunnen maken.
Als jullie informatie willen hebben over de vaargebieden die wij bezocht hebben, zijn jullie van harte welkom.

Anton Reinders

En ik ben Anton Reinders. Vanaf mijn geboorte ben ik al "bootjesgek" en sinds 3 jaar lid van de vereniging. Woon in Ugchelen vlakbij Apeldoorn en huisman en bijna fulltime Opa van twee schattige kleinkinderen die ik zeer zeker de edele kunst van het zeilen zal bijbrengen.

Voor de kenners onder u in het bezit van een opnieuw opgebouwde 33ft Buchanan type Brabant die te bezichtigen is in box 210. Mijn achtergrond ligt in de zee-en luchttransport van uit Azië. Ben veel in West-Afrika geweest om mijn jongste zus te helpen met verschillende projecten aldaar maar heb me de laatste 20 jaar vooral bezig gehouden met het mede runnen van zwembaden waar ik me veel bezig hield risico en veiligheid.
Verder doe ik met een stel vrijwilligers onderhoud aan de basisschool van mijn oudste kleinkind en help mee aan de Waterloopleinmarkt van de Bronkerk in Ugchelen
Beide zullen dus wat vaker op de haven te vinden en waarschijnlijk ook op plaatsen waar je ze niet zou verwachten. We wensen Anton en Hans heel veel succes!

Het bestuur.

Wat is een RI&E ook alweer:

Elke werkgever moet een arbobeleid voeren. De basis van dit beleid wordt gevormd door de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). De RI&E is een document met mogelijke risico’s. Met dit document kunnen bedrijven in kaart te brengen welke risico’s in hun eigen bedrijf voorkomen. Want pas als je weet welke risico’s er zijn, kan je de juiste maatregelen treffen. Deze RI&E is verplicht voor alle bedrijven met personeel. Met de RI&E wordt een Plan van Aanpak (PvA) gemaakt. In het PvA staat wie, wanneer, welke maatregel neemt. Met behulp van het PvA uit te voeren kunnen bedrijven het werk veiliger en gezonder maken.

Aankomende evenementen