Vaarbewijs 2 gewoon bij de WSV

Cursus (opfris) Vaarbewijs 2

De (opfris)cursus “Vaarbewijs 1” is voorbij en met gemiddeld ruim 20 personen per avond waren het leuke interessante avonden. Velen van hen hebben ook interesse voor de (opfris)cursus “Vaarbewijs 2”.

Deze cursus houdt eerst weer een stukje reglementen in n.l. het Reglement Westerschelde en daarna komt de zeekaart, het getij, de waterhoogtes, de stromingen, de koersberekeningen, het kompas met variatie en deviatie etc. ter sprake. Verder het GPS systeem, plaatsbepaling op onze aarde, het peilen van de positie, het AIS systeem alsmede nog een stukje over het weer. Dit alles als voorbereiding op het varen op groot water en de Waddenzee.

De avonden worden gehouden in onze Kûperij en wel op maandagavond 11, 18 en 25 maart. De avond start om 20.00 uur en wordt wederom verzorgd door Alex v.d Hoek.

Ook deze cursus is gratis voor onze leden. Niet leden kunnen eventueel voor één jaar lid worden van onze vereniging. (aanmelden als nieuw lid kan hier)

Van de deelnemers aan cursus vaarbewijs 1 hebben reeds 13 personen zich voor VB2 aangemeld.

Na deze cursus kunt u zich dit  jaar nog via VAMEX aanmelden voor het examen. Vanaf volgend jaar worden de examens door het CBR afgenomen.

Mocht u ook interesse hebben meldt u dat dan even naar vaarbewijsmeppel@ziggo.nl

Aankomende evenementen